Kifogás mindig akad, tényleg

Mostanában olyan az ország, mint egy méhkas, amelyet mézszerzési célokkal látogatott meg egy különösen éhes medvecsapat. A lakosság nagy része anyázik (finoman fogalmazva), a kisebb része szeretné a cigányokat eltávolítani innen (megintcsak finoman fogalmazva), meg úgy egyáltalán: mindenki magyaráz mindenfélét, de az igazi megoldást senki se tudja. Már megszokhattuk ezt, etnikai kérdésekben sose tudta senki az utóbbi 18-19 évben, hogy mi a teendő. Az acsarkodás, meg a szájtépés nagy erőkkel folyik, miközben a cigányok ilyen fórumbejegyzésekkel borzolják a kedélyeket:

"Én roma vagyok. Főiskolára járok. A következő a véleményem. Hiába lázadnak egyesek a cigányokkal kapcsolatban. Már késő ! Hosszú évtizedek alatt kiközösítettek bennünket ebben az országban.

Ma már nem akarunk magyarok lenni. Volt idő amikor még azzá szerettünk volna lenni. Ma már romák akarunk lenni, a saját hazánkban, itt. Mint látható mi sokkal gyorsabban fejlődünk mint a magyarok. Lassan megteremtjük a magunk értelmiségét (na arra kíváncsi leszek -JonC), és a magunk nyelvét beszéljük.

Ebben az országban. Egyre többen vagyunk és egyre többen leszünk. Hosszú távon mi nyerjük meg a versenyt. Néhány évtized, és mi leszünk a többség.
Nem fenyegetőzni akarok ezzel, csak megállapítom mint tényt.

Eleinte még egymás mellett fogunk élni mi cigányok és magyarok.

Lassan érvényt fogunk szerezni annak, hogy a cigány nyelvet is elfogadják hivatalos nyelvnek. Mi nagy család vagyunk, és nagyon nagy a közösségi szellem, az együvé tartozás érzése. Nagy a gyermekáldás. A magyarokról ez nem mondható el. Világos hogy mi fog történni.

Lassan ,és biztosan mindinkább miénk, romáké lesz ez az ország. Mi,vigyázunk majd a magyar kisebbségre. Adunk nekik munkát a saját országunkban.

Európa, és a világ olyan követelményeket támaszt ahhoz,hogy Magyarország bekerülhessen Európába, amelyek megteremtik a feltételeket hozzá, hogy mindez így legyen.

Annyi nép eltűnt már a történelem során amikor az adott kor domináns hatalmai ebben érdekeltek voltak. A magyarokat sem fogja megsiratni senki.

Miképpen a magyarok sem siratták meg a besenyőket annak idején. Ez a vita ezen a topicon ebben az értelemben tehát már értelmetlen.

Nem csak a jelen, de már jövő is determinált ebben az irányban. Béke veletek"

 

Szóval ilyen dumák után nehéz nyugodtnak maradni, és észérvekkel megtorpedózni ennek a nostradamus-i képességekkel megáldott emberkének az állításait (már ha ezt tényleg cigány írta, és nem csak valami politikai célzatú hangulatkeltés… éljen az egészséges paranoia!:)). Viszont tény, hogy rengeteg rossz beidegződést, szokást, mentalitásbeli vonást kell még megváltoztatnunk, hogy ez ne így legyen, ahogy a "kedves" postírónk gondolja. Had jegyezzem meg, hogy a mennyiség és a minőség között sose volt egyenes arányosság, tehát hiába szaporodnak mint a nyulak 🙂

A post megírásának oka az, hogy tegnap este láttam ezt a társadalmi célú felhívást a TV-ben, és mélyen elgondolkoztatott: 

A személyes felelősség elvéről szól a filmecske, azaz, hogy – a jó magyar szokással ellentétben – ne csak várjuk a sült galambot, és ne elégedjünk meg az életünknek azzal az alacsony színvonalával, hanem merjünk tenni ellene.

Számomra ez a következőt jelenti: menjünk külföldre (aki megteheti), mert az ország durván be fog csődölni, sőt ezek szerint a cigányok fognak hatalomra kerülni pár éven belül 🙂

Igyekeztem humorral elütni a dolgot, és nem általánosítani, de ami érdekes: mostanában csak a cigányságra vetített durva előítéletektől harsog a média (megjelent az a cikk a Magyar Hírlapban pl., a vicc az, hogy a nagy részével egyet kell hogy értsek, bármennyire fáj, Gyurcsány meg megint vesztett a hiteléből számomra a bojkott miatt), míg a magyarokra oly jellemző "jó lesz ez már így is… ezeknek" munkamorál, és a többi mentalitásprobléma szépen a szőnyeg alá van söpörve. Változtatnunk kell, emberek! Azért kell, hogy tényleg a miénk legyen/maradjon ez a viharvert kis ország! És ne higyje senki azt, hogy azzal, hogy pl. nem zabálja halálra magát – mint a kisfilm végén a dagadt barátunk – csak magán segít azzal, hogy nem hal meg szív-érrendszeri betegségben 50 évesen! Segít az országon is, mert nem kerül kórházba, ahol az állam pénzén próbálják újra talpra állítani! Ugyanez igaz a biztonsági övet nem használókra is: ha teszem azt kirepül az ablakon egy balesetnél a saját hülyesége miatt, és túléli, akkor az állam pénzén fogják összefoltozni, megtanítani járni, stb.

Ez a személyes felelősség. Ennek a szellemében kéne mindenkinek élnie!

Kategória: Régi post  Tag(ek)): , ,
Követheted a válaszokat az RSS 2.0 feed-en keresztül. Írhatsz hozzászólást, vagy trackback-elheted a saját oldaladról.
Írj kommentárt!

XHTML: Használhatod ezeket a tag-okat: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Témaváltó


      Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function wp_theme_switcher() in /home/raktahu1/public_html/regiblog/wp-content/themes/WP_redlight/sidebar.php:6 Stack trace: #0 /home/raktahu1/public_html/regiblog/wp-includes/template.php(790): require_once() #1 /home/raktahu1/public_html/regiblog/wp-includes/template.php(725): load_template('/home/raktahu1/...', true, Array) #2 /home/raktahu1/public_html/regiblog/wp-includes/general-template.php(136): locate_template(Array, true, true, Array) #3 /home/raktahu1/public_html/regiblog/wp-content/themes/WP_redlight/single.php(57): get_sidebar() #4 /home/raktahu1/public_html/regiblog/wp-includes/template-loader.php(106): include('/home/raktahu1/...') #5 /home/raktahu1/public_html/regiblog/wp-blog-header.php(19): require_once('/home/raktahu1/...') #6 /home/raktahu1/public_html/regiblog/index.php(17): require('/home/raktahu1/...') #7 {main} thrown in /home/raktahu1/public_html/regiblog/wp-content/themes/WP_redlight/sidebar.php on line 6